Tirol

Descopera Tirolul in toata splendoarea ei!

Cand auzi de Tirol automat te gandesti la Austria, muntii Alpii si ski . Insa Tirolul ofera mult mai mult decat ai crede . Cu un numar de 15 milioane de turisti pe an Tirolul este o destinatie turistica  ideala in orice anotimp. Lacurile montane si cascade , castele medievale , apele termale , ghetarii , sporturile de toate toate felurile ,  parcuri de distractii, stranduri aflate la tot pasul, arta si spectacole culturale, Lumea Swarovski , shoping si multe altele fac ca o vacanta aici sa fie de neuitat. Cu siguranta vei reveni sa iti continui descoperirea acestui tinut incantator. In imaginile de mai jos si in descrierile aferente, am incercat sa prezentam o parte din minunatiile Tirlolui, urmeaza ca restul sa le descoperi singur. Lacul Achensee este cel mai mare din regiunea Tirol, cu o adancime de 133 m. Apa sa este deosebit de pura si atinge aproape calitatile apei potabile. Fiind vorba de un lac alpin, temperatura apelor nu depaseste 20 de grade. Situarea sa intr-o vale creeaza miscare termica si da nastere unei brize constante. Prin urmare, lacul este deosebit de popular printre windsurferi

Innsbruck este capitala statului federal Tirol si cel mai mare oras din vestul Austriei. Este inconjurat de varfuri montane inalte: Nordkette (Hafelekar, 2334m) la nord, Patscherkofel (2246m) si Serles (2403m) la sud. Partea de vest este deschisa catre Vorarlberg, iar cea de est este bine conectata cu regiunea Salzburg.
Innsbruck a fost de doua ori gazda Jocurilor Olimpice de Iarna – in 1964 si in 1976. Nu multe orase din lume s-au bucurat de privilegiul de a gazdui de doua ori Jocurile Olimpice.
In ceea ce priveste capitolul istorie, Innsbruck a fost pentru prima data atestat documentar la 1187 ca „Insprucke”. Dupa Viena, Graz, Linz si Salzburg, Innbruck este al cincilea oras ca importanta din Austria. Monumentele sale sunt celebre si pline de farmec.
Va recomandam sa vizitati:
- Palatul imperial , veche resedinta a printilor mostenitori ai Tirolului. Uneori se poate intra liber
- Castelul Ambras, situat deasupra Innsbruck-ului. Acesta este legat de personalitatea arhiducelui Ferdinand al II-lea, un suveran care a incurajat artele si stiintele.
- Basilica de Wilten - construita intr-o piata larg deschisa, care ii pune excelent in evidenta minunata sa fatada baroca
- Micul Acoperis de aur care este simbolul orasului. Aici se afla si un mic muzeu care il comemoreaza pe imparatul Maximilian I.
 Imparatul Maximilian I a fost personalitatea cea mai celebra care a marcat orasul prin mausoleul sau construit in Hofkirche

Cascada Krimmel , cu o cadere de 380 metri, este cea mai mare cascada din Europa si totodata una dintre cele mai mari atractii din Austria. Situat in Parcul National Hohe Tauern, deschis publicului din mijlocul lui aprilie , pana la sfarsitul lunii octombrie. Tot aici si-a deschis portile un Aqua Parc, care dupa o plimbare in natura , este tot ce si-ar putea dori un turist caruia  i s-a deschis apetitul pentru înot.

Aqua Dom - izvoarele tămăduitoare ce ies la suprafaţă în complexul termal tirolez Aqua-Dome, sunt izvoare fierbinţi cu un conţinut ridicat de substanţe minerale, a căror apă vine de la aproape 2000 de metri adâncime. Apa termală este benefică printre altele în afecţiunile reumatice şi în artrite. Apa de aproximativ 40 de grade funcţionează miraculos şi la vindecarea şi ameliorarea rănilor. Deja din secolul 16 se cunoşteau efectele curative ale izvoarelor din Längenfeld, Ötztal.
Impozanta sală a izvoarelor termale de la Aqua Dome, construită în forma unui cristal, se întinde ca un mare lac de munte, de un albastru verzui, chiar la poalele imenşilor munţi din Ötztal – de care o separă doar ferestrele. Acest lucru se poate vedea foarte clar mai ales în bazinele exterioare. Nu există nimic mai plăcut decât să stai într-unul din cele trei mari bazine umplute cu apă termală şi să priveşti la munţii din jur. Dacă vă cufundaţi capul sub apă, veţi auzi muzică clasică. Extraordinara zonă de saună, aflată separat, ce cuprinde saună finlandeză, biosaună, saună aromatică, saună cu fân, baie cu aburi şi grotă de sare vă invită la propriile bazine termale. Integrate în acest complex extraordinar se află şi zone de meditaţie şi spaţii expoziţionale, dar şi un hotel de patru stele.

Solden, cu un renume mondial, cuprinde 146 km patrati ocupati de ghetari si 321 km patrati de varfuri alpine . Asadar ai parte de tot ce este mai bun. Zona se constituie din 4 localitati : SoldenHochsoldenZwieselstein si Vent.
Organizatoare a cupei mondiale de ski si cu cea mai lunga partie de ski din lume (14 km) Solden este una din cele mai apreciate statiuni de ski din Europa. O destinatie in care nu te plictisesti tot timpul anului
Cele 3 varfuri cu altitudini de peste 3000 m -"Big 3" : Gaislachkogl (3.058 m), Tiefenbachkogl (3.309 m) si Schwarze Schneid (3.370 m) sunt accesibile si se pot admira din punctul de observare a panoramei care ofera peisaje extraordinare, care taie rasuflarea.

Castelul  Tratzberg  din Tirol  este una din monumentele istorice cele mai de pret ale Austriei, cu influente renascentiste , a fost atestata documentar inca la inceputul sec XIII. Dupa o istorie tumultoasa, in 1874 intra in posesia familiei Enzenberg, care o stapaneste pana in prezent .
Deschis publicului din 26 martie , pana in 1 noiembrie, intre orele 10 -16, cu program special pentru copii. Filmatul si fotografiatul in incinta castelului sunt interzise
Ocazional se organizeaza seri medievale , cu cina si spectacol , pentru grupuri de minim 30 persoane . O astfel de  seara de neuita , intr-o ambianta cu iz medieval te va delecta cu siguranta. 


Wattens. Lumea cristalelor Swarovski se găseste în Wattens, la 15 km la est de Innsbruck. Această expoziţie, unică în felul său, se compune dintr-o înşiruire subterană de încăperi fermecate pline de fantezie, toate în jurul temei cristal. „Uriaşul" închipuit de Andre Haller se numără printre cele mai vizitate obiective din Austria. Acest uriaş străjuieşte intrarea în lumea trăirilor, lume în care cristaline încăperi fermecate se arată mereu altfel, care surprind oamenii la fiecare nouă vizită şi în care fantezia şi trăirile nelimitate se întrepătrund. Swarovski arată aici, la sediul central al firmei, un cosmos multicolor de cristale strălucitoare, încadrat de artă contemporană.<iframe src="https://www.facebook.com/video/embed?video_id=131946673540443" width="640" height="480" frameborder="0"></iframe>

Niciun comentariu: