luni, 10 ianuarie 2011

Spitalul Stanca din Cluj - sau de ce este mortalitatea infantila in Romania cea mai ridicata din UE

Sunt o fosta pacienta a  Spitalului Stanca , care si-a pierdut acolo copilul nou nascut si sănătatea. Am decis sa iau atitudine si sa nu tac ca alte victime ale sistemului medical romanesc.
Voi încerca sa nu fiu pătimașa in afirmații si sa descriu cat mai obiectiv experiențele mele din cele 6 saptamani petrecute in Spitalul Stanca.
Acum un an eram in acest spital , însărcinata , internata cu preeclampsie (tensiune ridicata in timpul sarcinii - o patologie destul de frecvent in ultimul trimestru de sarcina). Tin sa precizez ca pana la internare am avut o sarcina perfecta, fara nici o problema, cu toate analizele posibile efectuate si care au iesit foarte bine (toxicologice, generale , triplutest, infectioase, absolut tot ce mi s-a spus si nu numai ). Ma duceam la ecograf tot la 4 saptamani si aveam o dieta demna de un nutritionist. Preeclampsia mi-au depistat-o la un control de rutina, eu ma simteam excelent, nu aveam nici cea mai mica neplacere, am intrat zambind pe poarta Spitalului Stanca, increzatoare si fericita, fara sa banuiesc ce cosmar ma asteapta. La control tensiunea mea era 145/95 si m-au internat.
In prima zi de internare , nu mi s-a dat absolut nici un tratament , nici o supraveghere, nici măcar tensiunea nu mi-au mai măsurat-o ,  incepeam sa ma intreb oare de ce m-au internat. Doctorita Oancea Mihaela a cărei pacienta eram , a luat doar plicul si s-a dus acasa .  
In cele din urma, a venit sora medicala de noapte sa ma intrebe ce e cu mine, de ce nu am nici un tratament. Mi-a luat tensiunea si aveam deja 170/110. Eram deja internata de 10 ore, si prima oara ma băga cineva în seama . Mi-au dat o pastila minune care mi-a scazut brusc tensiunea si mi-a dat o durere de cap infioratoare de nu am putut dormi toata noaptea . A doua zi dimineata mi s-au facut analize de sange si urina, din nou au iesit impecabil .
Dupa 5 zile de tratament tensiunea era in limite normale , doctorita  Oancea Mihaela, care ma supraveghea inca de la 5 saptamani de saricina, a dorit sa ma externeze. In schimb seful sectiei de la Patologic, a spus ca ar fi o inconstienta sa ies din spital.  Eu am spus ca singura mea dorința e ca , copilul sa fie in regula altceva nu ma intereseaza , eu nu cer externarea. Daca in acele momente as fi fost cu mintea limpede ca si acum , as fi zis ca doresc sa-mi schimb medicul , ca nu mai am incredere in medicul Oancea, din moment ce decizia ei era o inconștientă dupa parerea avizata a sefului de sectie de pe Patologic. Dar din pacate eram intr-o stare de semiconstienta, terifiata fiind de cele ce mi se intampla si nu am actionat, asa ca am ramas tot pe mana ei neprofesionista.
Atunci doctorița Oancea Mihaela și-a schimbat brusc părerea si a dorit sa ma opereze cât mai repede. M-a programat pe marti si din motive pe care nu le-am înțeles , dar care nu țineau de starea mea , m-a operat luni, într-un haos total, în timp ce se primea marfa in Spital. Am sărit peste lăzile de materiale în drum spre sala de operație si m-au băgat într-o sala mica, cu un cearceaf verde boțit, adunat în mijlocul patului, mi-au dat sa semnez niște acte pe masa de operație cum ca nu am nici o pretenție dacă ceva nu iese bine (asta am aflat după , ca atunci trebuia sa ma gândesc si cum ma cheamă , nu ca ce semnez) .....si m-au operat. 
Au venit câțiva medici curioși care povesteau în jurul meu , fără masca  -  doar platoul cu fursecuri le mai lipsea , ca în rest glumeau și vorbeau cu totul altceva.
Dupa ce m-au scotocit ca pe un sac de cartofi de se zguduia patul sub mine , l-au scos pe îngerașul meu , care plângea . A primit scorul 9 deși era născut prematur . Când am aflat vestea asta la ATI , prin sms-ul trimis de soțul meu am început sa pup telefonul ca disperata .
Am stat la ATI 3 zile , m-am rugat de infirmiere sa ma ridice, dar tot timpul erau ocupate cu alte cele. Ba cu vizita 'de tip comunist a nu știu cărui sef de secție , ba sa stea sa-l supravegheze pe meșterul care repara dulapul - stilul de infirmiere care spun mereu ca sunt ocupate dar sunt mai ocupate sa se plângă decât sa facă ceva ( precizez ca erau si 2 infirmiere care erau intr-adevar harnice , dar le-am nimerit abia in ultima zi )
De la ATI m-au dus intr-un salon  care, daca va puteti închipui nu avea geam spre exterior, si avea 4 paturi si patru pătuțuri  . Pur si simplu nu aveam aer , intr-o noapte m-am trezit cu o tuse seacă puternica, care după o operație de cezariana este ca si cum te-ar tăia in carne vie. Nu mi-au scos firele decât cu întârziere , când operația începea sa supureze. M-au tot drenat vreo săptămâna, asta dacă mergeam eu sa cer lucru asta, imi băgau o foarfeca in burta si ma pansau .
Dupa asta am început cu o diaree infecțioasa , de mergeam din ora in ora la toaleta. A trebuit sa trimit proba de scaun prin cineva la analiza intr-un alt spital. S-a dovedit ca atât eu cât si ingerasul meu ,  am fost infectați cu o bacterie in timpul operatie, asa zisa Klebsiella .
Am avut diaree 10 zile , lactatie abudenta de circa 1, 5  litri pe zi. Mi-au dat antibiotice dar nu s-au gândit ca trebuie sa ma si hidrateze. In salon erau 30 de grade , zilnic schimbam pijamalele. Pe sectia de patologic au putut sa ma tina pe perfuzii (seful acelei secții  era intr-adevar un medic destoinic) dar la lăuze era haosul de pe lume . Din cauza deshidratării , combinata si cu infecția dobândita in spitalul Stanca. am facut tromboflebita profunda. Credeți ca de data asta s-a agitat cineva? As, nici ca le-a pasat . Seara la 5 am observa ca tot piciorul stâng mi-e vânat , am făcut o ultima vizita sa-mi vad îngerașul ( a fost ultima oara ) , după care am chemat medicul de garda . Credeți ca a venit? Greșit din nou. De trei ori l-am chemat dar asistenta a zis sa stau cuminte , ca m-am plimbat prea mult de aia mi-e vânat piciorul . Am stat toată noaptea fără sa dorm , iar dimineața am zis primului medic problema mea . A zis ca nu am nimic , sa ma plimb doua ore sa vadă cât mi-e de vânat piciorul. Am zis ca nu e nevoie decât sa ma ridic si poate vedea singur Ah, nu a vut timp , avea un curs de engleza si a plecat. (Deja abia puteam sa ma ridic asa ma durea în zona inghinala - in partea stânga a operației de cezariana , evoluția era rapida si eu trebuia sa-mi port singura de grija in Spitalul Public Stanca . Daca mi-ar fi dat tratament atunci când am semnalat problema cu o seara înainte nu mi s-ar fi agravat asa starea.)
La mai multe insistente a venit șeful secției, renumitul Zbârciu , care s-a dovedit un om lipsit de caracter si un medic total dezinteresat, dacă nu eram clienta lui nici nu existam, nu înțeleg  de ce mai e șef de secție la lăuze dacă doar clientele lui il interesează. (da,  în spitalul public Stanca medicii ginecologi au cliente nu paciente, nu spun nici o noutate cu asta)
In fine , nemernicia nu se oprește aici , a constat ca piciorul era complet vânat  si deși era luni dimineața, a făcut programare la ecodopler abia pe joi (deși tromboflebita este urgenta medicala maxima, pana joi fără tratament adecvat riscurile de a supraviețuit erau către zero ). Am dat niște telefoane si am nimerit de un  Medic  adevarat - Tudor Vasile de la Medicala 3, de la acelasi spital unde marele Zbârciu imi făcuse programare abia pe joi. Acesta a spus ca la urgente nu se pune problema sa nu ma primeasca.  I-am spus lui Zbârciu ca mi-am facut singura programare in aceasi zi la ora 12 , atunci  mi-a dat dosarul medical in brate , si mi-a spus sa ma duc singura  , daca m-am programat singura. M-a scos soțul pe căruciorul cu rotile , in ger , am urcat in mașina personala și ne-am dus la acel spital. Am aflat ca tot piciorul mi-e trombozat, iar chegul se afla deja in VCI (vena cava inferioară), adica in burta, in zona ombilicului , si chiar un strănut mi-ar putea fi fatal . Ne-am întors in spitalul Stanca, unde  s-au agitat un pic sa imi ridice picioarele si sa ma puna pe injectie permanenta cu heparina si m-au lăsat pe salon pana joi , când imi făcuseră ei programarea ,  după care m-au obligat sa ma ducă la reanimare . Am refuzat , deoarece doream sa stau pe salon ( intre timp ma mutasem din salonul groazei ) , știam ca la reanimare e iadul cel mai rău , ca stătusem deja acolo după operație si aveam presimțirea ca nu e bine . M-au transferat in cele din urma , aproape cu forța, deși zilele critice de la început trecuseră . Am continuat sa trimit la program lăpticul la îngerașul meu , ma dezinfectam pe  mâini si pe piept  , pompa o trimiteam la dezinfectat tot timpul si nu o tinem cu mine in reanimare. Fetele de pe salonul in care fusesem , mi-au fost de mare ajutor. Dar credeți  ca i-au  dat lăpticul ?    nu,  protocolul spunea ca nu au voie de pe ATI sa preia laptele .Mie nu au îndrăznit sa-mi spună , iar eu făceam tot ritualul de 8 ori pe zi , era singurul lucru care ma mai interesa. Ma trezeam si noaptea fără ceas , eram ca un robot care are o singura misiune, sa se tina de programul de lapte.
 Îngerașul meu de o luna,  nu a suportat laptele praf si având stomacelul sensibilizat de la infecția cu Klebsiella si de la antibioticele cu care l-au trata împotriva infectiei, a făcut o enterocolita , urmata de peritonita , l-au transferat in alt spital si l-au operat sa constate ca nu mai pot face nimic. Faptul ca îngerașul meu a fost chinuit in scurtul timp ce l-a petrecut pe lumea asta pacatoasa, nu am sa iert nici unui medic si o sa fact tot ce pot sa afle cât mai multa lume ce hram poarta cei de la Spitalul Stanca .
Vreau sa știe lumea si sa evite pe cât posibil Spitalul Stanca, sa se ducă in Ungaria sau ori unde in alta țară civilizata, sa nu își riște viata si fericirea la Spitalul Stanca.
Credeți ca s-au comportat cu mine asa ca nu le-am dat fișicul de bani , fără de care nu se uita la tine. Nu , am cheltuit 2000 de euro in 6 săptămâni de spitalizare la Stanca , bani ca sa ma nenorocească .
Am mai stat o săptămâna in spital dupa ce ingerasul meu nu a mai fost , am fost in total 16 zile imobilizata complet la pat  , iar când nu am avut scaun  mai multe zile la rând , am zis unei rezidente care făcea vizita duminica dimineața, a ridicat din umeri si mi-a intors spatele . De asta aveți parte in Spitalul Stanca. Nu am prea reținut nume , dat fiind prin ce- am trecut , ca tare as fi vrut sa menționez numele a câtorva persoane.
Am ieșit din Spitalul Stanca, pe căruciorul cu rotile, nici un medic nu a venit sa-mi spună ce am de făcut de acum încolo, ba chiar m-au evitat . Deși cât am stat in spital , in afara ca am trecut in fisa mea medicala ca nu ma simt in siguranța in Spitalul Stanca, nu le-am reproșat nimic, eram într-o stare care nu îmi prea oferea riposta .
Acum sase luni jumătate , dupa ce mi-am revenit un pic fizic si psihic, m-am mutat defintiv in Austria, unde din prima luna beneficiez de asigurari medicale. Nu are  rost sa compar sistemul medical de aici  cu cel din Romania, ca nu suferă comparație, doar atat vreau sa spun ca mi-au făcut gratuit toate analizele si  testele genetice si nu am nimic care sa fie fost vreun factor declanșator al trombozei . Datorita medicilor de aici , fac din nou sport si sunt recuperata integral. Mi-au întrerupt orice medicație de la primul control, deși in Romania ziceau sa iau medicamente pe o perioada cât mai lunga. Toate prostiile care le-au îndrugat medicii din Spitalul Stanca , s-au dovedit vorbe în vânt . Ceea ce mi s-a spus aici e diametral opus si s-a si confirmat ca este asa , însa nu vreau sa intru in detalii tehnice. Înțeleg ca , corpul uman este complex si uneori imprevizibil,  dar pentru unii din medicii din Spitalul Stanca se pare ca este o adevarata necunoscuta corpul uman. 

Menționez ca de profesie sunt avocat, si chiar dacă m-am suspendat din profesie când am plecat din țară , nimic nu ma împiedica sa îmi ofer gratuit ajutorul celor care doresc sa dea în judecata Spitalul Stanca  sau medicii care iau mita in Spitalul Stanca sau medicii care isi bat joc de paciente in Spitalul Stanca .
Nu o fac din răzbunare , ci doar in speranța de a schimba ceva in bun in acel Spital.
 In memoria băiețelului  meu  care s-a născut în data de 11 Ianaurie 2010  si a părăsit aceasta lume in 12 Februarie 2010, voi lupta importiva mediclior corupti din Spitalul Stanca , ca sa nu mai aiba altii de suferit ce am suferit eu , sa nu mai fie îngerași ci doar copilasi .
Voi face atâtea sesizari cate vor fi nevoie, ca sa se schimbe lucrurile, și indemn pe toată lumea sa nu mai plece capul la nedreptăți și sa ia atitudine. Am fost învățați greșit cu celebra vorba româneasca "capul plecat sabia nu-l taie". 
 Tot ce am scris aici reprezinta doar o fărâma din calvarul indurat in Spitalul Stanca si nimic nu este exagerat, dimpotriva nici nu am avut timp sa povestesc totul ,  ca ar iesi un roman . 
In cele 6 săptămâni de spitalizare , mi-a fost dat sa vad multe femei care au fost greșit tratate, as putea sa descriu multe evenimente sinistre , dar consider ca nu am dreptul sa spun povestea lor fără un accept prealabil din partea acestor victime a Spitalului Stanca. 
Adevarul trist este ca sunt tot mai putini medici în adevăratul sens al cuvântului, în spitalele din Romania, si asta nu numai datorita salariilor, ci si a acelor medici cu relatii care nu ii lasă pe alții sa acceadă la posturi , ca în orice domeniu din sistemul public Romanesc. Blazarea si indiferenta domnește din păcate pretutindeni. Eu am decis sa nu mai am parte de asa ceva niciodată.

Inca un lucru demn de mentionat , mai multi medici din spitalul Stanca mi-au zis ca nu prea se pricep ei la problemele de tromboza - inclusiv seful sectie de la Lauze, marele Zbarciu. Tin sa spun ca tromboza e o patologie asociata lauziei si ginecologii ar trebui sa fie experti in boli trombotice. In tarile civilizate , tromboza se previne cu succes de cele mai multe ori , doar daca ai predispozitie genetica e mai dificil de evitat si la persoanele in vârsta,  dar si la aceștia, preventiv se pun ciorapi de compresie inainte de operație. Medicii din romania nu numai ca nu  previn , dar nici nu prea cunosc multe despre aceasta complicație post operatorie  care deseori poate fi fatala.
O sa mai vin si cu alte precizări  si puteti sa-mi cereți sfatul  la nevoie .
Multa sanatate !

* Am facut o pagina speciala cu drepturile pacientilor. Mie personal mi-au fost incalcate 6 drepturi fundamentale, cele subliniate in pagina blogului . Dumneavoastra cate vi s-au incalca ? 

* Ideea si propunerea mea este ca,  împotriva acestor pseudo-medicii care nu își fac cu dăruire meseria, sa se facă un tablou al medicilor incompetenți din Romania. Daca tot iau tarife ca la piață , atunci măcar sa le analizam noi veleitățile și sa le clasificam capabilitățile, e singurul mod de ai responsabiliza. Din moment ce se comporta ca niște comercianți sa fie tratați ca atare, cu reclama negativa și reclama pozitiva, sa știe lumea de cine sa se ferească. O faceți pentru cei din jurul vostru și pentru voi. 

29 de comentarii:

Anonim spunea...

Multumim pentru relatare, si eu trebuie sa nasc cu dr. Oancea Mihaela luna aceasta, sper sa scap cu bine, desi nu prea am incredere nici eu in ea.

Anonim spunea...

eu ar fi trebuit sa fiu operata la spitalul Stanca de chist ovarian. mi-a fost teama cum se va comporta lumea cu mine de aceia am inceput sa caut pe internet informatii despre spital. vazand acestea, in nici un caz nu voi merge acolo. multumesc mult

Anonim spunea...

Imi pare tare rau pentru ceea ce ai patit. M-a marcat un pic, mai ales ca si eu o sa nasc cu dr Oancea. Am avut si eu ceva problema cu sarcina si am fost o saptamana in spital , la insistenta doctoritei. Si am fost tare dezamagita , pt ca m-am simtit tare neglijata in spital . Mi-a promis sa o sa-mi faca tot felul de analize si nu mi-a facut nimic .Vedeam cum venea medicii la celelate fete din salon sa vada cum se simt , eu eram a nimanui :(
Acum sunt bine si eu si bebe .
Mergem in continuare la doctorita , pentru ca nu vreau sa o iau de la capat cu alt medic.
Sa dea Dumnezeu sa fie . Trebuie sa am incredere in Dr Oancea pt ca altfel o sa merg cu frica la nastere si nu vreau asta.
In ceea ce priveste spitaul stanca pot sa spun ca a fost destul de ok . Asistentele destul de atente , destul de dragute . Toaletele in schimb sunt graznice , nu se face curatenie decat de 2 ori pe zi ceea ce e putin. Imi dadeam stomacul afara decateori mergeam. Stiu ca la mamici au baie in salon si poate e mai ok.


Multumim pentru ca ne-ai impartasit experienta ta .Sunt putine care au curajul sa povesteasca prin ce au trecut.

Anonim spunea...

Sunt o pacienta care a avut 2 nasteri la Sp. Stanca...cu Fulga Florescu si Dr. Sprinjan. Am fost f. multumita de amandoi, in special de Dl. Sprinjan; care e un om de milioane ... Prima nastere a fost in 2008 si a doua in august 2010 si pot sa spun ca in doar doi ani am fost uimita in mod placut de schimbarile in bine din spital: mod de tratare, medicamente, etc...si pot sa spun ca am prins si criza cand eu ma gandeam ca va trebui sa cumpar tot de la anestezie la fire de cusut, dar n-a fost chiar asa ... intr-adevar am cotizat f. bine la medic ca sa fiu sigura ca o sa iasa totul ok ...poate ca am avut si noroc...
Imi pare f. rau prin ce ai fost nevoita sa treci si Dumnezeu sa-l ierte pe baietel desi el n-a apucat sa faca nici un pacat...mi-e greu sa cred ca s-a intamplat asa ceva in spital si sunt ingrozita ... multe cunostinte, prietene, verisoare au nascut acolo si au fost multumite ... eu cred ca ti-ai ales gresit ginecologul ...Nu mi-a placut niciodata "D-rita" Oancea, a nascut si ea, iar la doua luni era deja la serviciu ca sa adune bani; nu s-a gandit la copilul ala care avea nevoie de mamica lui macar pana la varsta de un an.
Iti doresc din tot sufletul sa uiti acel episod trist din viata ta si sa faci un copil sanatos si sa te bucuri din plin de el...merita

Anonim spunea...

Draga mea, pe tine nu te cunosc, dar sunt o fosta colega de clasa de-al lui Darius, si am fost vecini de bloc in copilarie. Ma cheama Carmen, si am trei baieti, toti nascuti in Ungaria. Acum locuiesc in Satu Mare. Vreau sa stii ca am varsat o lacrima pentru copilasul tau. Am fost impresionata de taria ta de caracter. Daca eram eu in locul tau astia erau omorati in bataie de rusi, in mod sigur. Statea si ea in spitaul ei vreo trei luni la reanimare. Vaca!De ce nu-i dai in judecata? Cred ca as fi stat cu camera de luat vederi pornita tot timpul sa vada lumea ce-i acolo. Ma bucur mult pentru voi ca ati plecat din rahatul asta de tara. Copiii mei cei mari, deja vorbesc fluent germana, si nu am de gand nici o secunda sa-i las sa stea in tara asta de ratati.

Anonim spunea...

I-mi pare asa de rau de ceea ce s-a intamplat, ma gandesc ca daca pateam eu asa ceva clar i-mi luam campii.Eu am nascut anul trecut cu marele Zbarciu binenteles provocata cum face el de obicei adica te cheama cand e de garda ca nu cumva sa se oboseasca sa vina in alta zi.Am nascut cu cezariana deoarece bebeul meu nu dorea sa coboare.Operatia a fost ok si recuperarea dar dupa ce i-am dat onorariul care acum i-mi dau seama ca a fost putin pt el nici nu ma mai bagat in seama.Acum vreau sa-mi caut un alt medic ginecolog pt urmatoarea sarcina cand va fi.Sincer vroiam sa merg la dr Oancea dar acum cand vad ceea ce s-a intamplat clar o sa caut pe alcineva.Multumim ca ai avut taria sa ne spui prin ceea ce ai trecut ca alcineva sa nu faca aceiasi greseala. Sa dea Dumnezeu sa faci multi copii frumoasi si sanatosi si multa tarie.Poate i-mi recomanda cineva un medic bun pt o viitoare cezariana.multumesc

Anonim spunea...

buna
eu am fost operata pe 20 octombrie 2010, la Dominic Stanca de catre dl profesor Costin Nicolae, am stat trei zile in ATI, totul a fost ok, operatia a decurs bine, personalul s-a purtat foarte bine. Nu am cuvinte decat de lauda.

Anonim spunea...

Am nascut in oct 2008 o fetita superba, iar acuma umeaza sa dau nastere inca unui copil. Tin sa precizez ca am avut 2 avorturi spontane in Baia Mare, chiar cu seful sectiei de ginecologie din Baia Mare, iar la doamna dr Oancea Mihaela, cu tratamentul care mi l-a dat a fost ok. A fost o sarcina cu probleme, dar am nascut la 9 luni, prin cezariana Imi place de ea, este foarte calma si cu multa, multa rabdare. Nu cred in comenturile negativiste la adresa ei. Ati uita sa mentionati ca si doamna dr nascuse!!!

Vreau sa Stiu spunea...

Ma bucur cand aud ca altii au avut noroc cu ea . Nu m-as bucura de necazul nimanui , nu imi sta in caracter. E normal sa mai aiba si succese, altfel chiar ar trebui sa spele putina din spital. Si cel mai prost avocat mai castiga cate un proces , dar asta nu il face un avocat bun . Fiecare crede ce vrea , eu nu doresc sa conving pe nimeni , doar mi-am spus păsul , daca pe altii asta ii deranjeaza , asta e.

Anonim spunea...

Foarte tare m-a intristat povestea ta, imi pare foarte rau de tot ce ti s-a intamplat... ceea ce m-a frapat si mai tare e ca si baietelul meu s-a nascut in aceeasi zi cu al tau tot la Stanca! dar noi suntem bine si nu am avut probleme cu medicii de acolo... iti dorim mult succes in continuare, multa sanatate pentru tine si pentru copilasii care vor veni, daca mai ai curaj si speram sa reusesti ce ti-ai propus!

Anonim spunea...

Doamna ,sunt terifiata de ce s-a intimplat cu dumneavoastra si cu bebelusul.Nici nu stiu ce as putea sa va zic,ce ar mai putea fi de zis. Imi pare atit de rau.Este extrem de grav. Am sa va relatez povestea mea.Locuiesc in vestul Europei de 17 ani,in primavara a.c. am fost in tara ,fiindca am prins zile cu soare am umblat in slapi prin gradina si in seara dinainte sa parasesc tara,m-a luat o durere groaznica in partea genitala stinga.Am rabdat ce am rabdat apoi m-am dus la urgente la Stanca.Acolo am dat peste o femeie demon ca altfel n-am cum sa o numesc,stagiara.Cu un ton de comanda,arogant si extrem de nepotrivit profesional mi-a zis sa ma urc pe masa,dupa care m-a consultat manual.Ei bine ceea ce a urmat e greu de descris,mi-a rasucit colul uterin cu o brutalitate anormala,acuma va dooare?? Da acuma si iar a rasucit,mi-am tras brusc corpul de durere,o durere ascutita,o durere dew o violenta anormala,am simtit ca lesin, dar ea a continuat sa ma preseze colul sa-l rasuceasca cu o violenta sadica si categoric intentionata .Stiu ca pare o nebunie ,stiu ca e greu de crezut,dar asa s-a intimplat.Ei bine,de atunci singerez tot timpul,si am niste dureri atroce care nu cedeaza la nimic.Durerile sunt zilnice iar singerarea continua.Mi-am luat bilet de avion sa vin in tara sa o caut si sa dau in judecata spitalul.Sa alertez spitalul,presa si tot ce e nevoie Am fost la ginecolog aici si cind a auzit ca singerez de atita timp,fara sa-i spun cauza( de rusine nu i-am zis ,cred ca as fi parut nebuna sa vin cu o asemenea relatare ).mi-a luat probe sa le trimita pt a investiga un eventual cancer,eu stiu ca nu e cancer dar nu stiu ce e,colul nu se poate vedea din cauza prezentei singelui.Acum astept sa vin la Cluj si sa o gasesc pe nenorocita si sa ma asigur ca nici o femeie nu va va mai trece prin ce trec eu.
De stiam ce gasesc la Stanca,luam atunci un calmant si nu mai mergeam la urgenta.Atentie doamnelor ,tara noastra n-are respect pt viata.Aveti grija sa mergeti numai la medici pe care ii stiti ca sunt ok profesional si uman.

Anonim spunea...

Buna ziua. In primul rand doresc sa spun ca am ajuns aici din intamplare si nu imi pare rau ! Vreau sa va spun ca imi pare rau sa aud prin ce ati trecut si de asemenea imi pare rau de pierderea suferita ! Imi doresc sa va dea Dumnezeu putere sa treceti peste trauma provocata de acesti oameni fara suflet, si mai mult avand in vedere ca sunteti avocata sa puteti sa faceti ceva in sensul asta, pentru ca sunt multi oameni care din diferite motive nu iau nicio atitudine.Eu personal inca nu sunt casatorita, dar ca si clinica de ginecologie merg la Gynia, unde sunt niste doctori extraordinari si un personal de asemenea.
Va doresc multa sanatate si multa bafta in demersurile dvs !

Anonim spunea...

Buna ziua,

Spitalele din Romania sunt asa cum le stim, la fel si sistemul de sanatate dar serviciul medical depinde si de medic, in orice meserie sunt "ratati" si "ilustri", trebuie sa deschizi bine ochii atunci cand iti lasi viata ta si a copilului pe mainile unui medic si sa il alegi cu atentie mare;

Sunt operata de chist ovarian endometriozic, interventia a avut loc in 27.07.2011 la Stanca, Dr. Razvan Ciortea; este un om deosebit, foarte bine pregatit profesional, care se ocupa de pacientele lui, venea sa vada cum sunt si de 3 ori pe zi; optiunile chirurgicale pt care a optat au fost foarte bine alese, la fel si optiunile terapeutice de dupa inverventie; intr-un cuvant: MULTUMESC. Spitatul este renovat, curatenia este la ea acasa, personalul cu zambetul pe buze; asta la sectia de obstetrica, despre sectia lauze si noinascuti nu pot spune nimic pt ca nu am fost pe acele sectii; in sectia ATI am stat 2 zile, aici...depinde de "tura" pe care o prinzi...sunt oameni calificati dar sunt si "nepasatoare" ... eu am avut parte de un tandem asistenta-infirmiera, intrate in schimbul de la ora 14.00 ( exact cand trecuse efectul anesteziei si au inceput durerile ) pe care le-am strigat de m-am saturat si abia cand am inceput sa bat in tavita au inceput sa tipe ca ce am...si am stat 45 min cu durere pana au catadicsit sa vina sa imi administreze un calmant; oricum si-au luat portia de la medic pt ca i-am spus dar de tratat m-au tratat la fel pana au iesit din tura...asta este...sunt si lipsuri, oricum asa oameni nu au ce cauta in sectia de ATI unde este suferinta.
Eu as alege din nou Stanca, daca ar fi cazul.

IOros spunea...

Buna ziua,
Ma numesc Ioana Oros, sunt jurnalist, si as dori foarte mult sa fac publica povestea dumneavoastra. Pentru inceput, vreau sa va spun ca am mai scris, in repetate randuri, despre aceasta mafie din spitale, care ia diferite forme. Am scris, insa, si de oamenii de bine. Povestea dumneavoastra m-a impresionat, si intentia de a realiza un tablou al medicilor incompetenti mi se pare foarte buna. Sper sa ajungem sa colaboram in acest sens!
Va las mai jos adresa mea de email si numarul de telefon, si astept cu mare-mare interes sa ma contactati, pentru a povesti si a lua o decizie impreuna.
Imi pare foarte rau pentru necazul prin care ati trecut!
Ioana Oros
redactor citynews.ro
tel. 0731.840.003
ioanaoros@citynews.ro

Anonim spunea...

buna ziua tuturor. Am vazut comentarii despre medicii de la Spitalul Stanca am fost si eu acolo si mama mea dar am fost la domnul Cizarin Todea si este un medic extraordinar in alt spital medicii spuneau ca trebuie sa fie operata mama mea cat de repede cand am ajuns la Cizarin Todea ,, ma intrebat ce fel de medic a spus ca medicul a spus ca mama trebuie operata" el a spus ca nu este nevoie de operatie ia recomandat un tratament si mama sa facut bine. Ii multumim enorm.

Vreau sa Stiu spunea...

Da , asa este , dl Todea este un medic bun, de dansul ziceam si eu ca a fost un medic destoinic. El fiind seful sectie de la Patologic, unde am stat inainte de nastere , intre timp mi-am adus aminte de numele lui . Sectia de Patologic a fost singurul loc in care m-am simtit intr-un Spital, in rest a fost ca la armata, o armata haotica, fara cap si fara coada . Sper ca cineva sa faca schimbarile de rigoare la sectia de Lauze unde dezastrul era cel mai mare, la Terapie intensiva la fel . Rusine inca o data! si ma bucur din nou ca sunt departe de tot ce inseamna haos si nesimtire in sistemul medical romanesc. Si ma repet , imi pare rau de acei cativa medici buni ca Dl Todea , care sunt bagati poate uneori in aceasi oala cu sleahta de medici incompetenti si corupti , care formeaza majoritatea din pacate.

Anonim spunea...

Eu pana acum sunt multumita de doamna doctor Mihaela Oancea, am acum 30 de saptamini, si urmeaza sa nasc cu ea. La toate controalele a fot foarte calma, si imi place cum vorbeste cu pacientele. De aici din sat mai multe au nascut cu ea, si nu au avut nici o problema. Sper ca nici eu sa nu am. Primul copil l-am nascut intr-o clinica particulara, si stiu, ca o sa fie mare difernta intre cele doua spitale, dar sper sa treaca repede zilele in spital, si sa ma intorc acasa cu un bebe sanatos.

Anonim spunea...

Eu sunt la medicul Iacob Catalin, un medic deosebit de bun, in urma cu un an am avut o sarcina oprita din evolutie la 11 saptamani din cauza unui chist de 10 cm, dl doctor m-a operat dupa pierderea sarcinii, a fost foarte bine dupa operatie, a doua zi am umblat, a treia zi am mers acasa. Acum urmeaza sa nasc cu dl doctor si sunt multumita peste masura de el. Bani nu vrea sa ia, nu isi lasa pacientele sa astepte cand il cauta nici 5 minute, numai daca este in operatie si acorda mare atentie consultului. Sunt foarte multumita si de spital si de acest medic.

Gabriela spunea...

Nu am cuvinte sa descriu tristetea care m-a cuprins, desi din pacate am o parere extrem de proasta despre medicii care au mai ramas in Romania in general. Dar ce sa facem, nu putem pleca cu totii din aceasta tara, asa incat trebuie sa supravietuim cumva aici. Insa in afara de Dumnezeu, nu putem avea incredere in nimeni. Nu stiu daca pot numi mai mult de 3 medici specialisti din Cluj in care pot sa am incredere, dar din pacate nici unul dintre ei nu este ginecolog. Sunt si eu insarcinata in 10 saptamani si caut o clinica si un ginecolog unde sa nasc. Pana acum am fost la Gynia la control, clinica e f.frumoasa, insa medicul nu mi-a prea placut, nu am nici o pb deocamdata, insa vreau sa gasesc un medic bun, care sa imi garanteze ca va fi acolo la nastere si nu ma va obliga sa fac cezariana decat daca e medical necesar, si cu care sa pot comunica deschis pe parcursul sarcinii. Insa din pacate pana acum despre fiecare medic si clinica am citit si pareri bune si experiente terifiante asa incat nu stiu cum as putea sa aleg obiectiv. Daca exista vreo clasificare a ginecologilor din Cluj online, va rog sa imi trimiteti un link. Multumesc. Multa sanatate tuturor si sa ne ajute Dumnezeu sa avem cat mai putina nevoie de medici, ca sa nu fim nevoiti sa trecem prin astfel de experiente.

Unknown spunea...

Buna tuturor!

Vreau sa va recomand spitalul privat Sanovil din Bistrita si pe domnul doctor Mihai Barcan.Este un medic ginecolog extraordinar. preturile nu sunt deloc mari si au grija multa de copilasi (copilasii stau in salon cu mamele). Am fost la Stanca la un consult in luna a 4a si ceva mi-a spus ca nu e de mine acolo... nimeni nu te lua in seama toti treceau pe langa tine, dupa 4 ore am ajuns si eu la ecograf dar am jurat sa nu mai calc in spitalul ala...acum vad ca presimteam de ce.
http://www.sanovil.ro/ Aici este clinica unde am nascut. preturile sunt ca pe site si nimeni nu asteapta nimic de la voi.Sanatate multa si sa nu mai auzim niciodata de lucruri de astea!

Blueblossom spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Unknown spunea...

Foarte trista povestea ta.Imi pare enorm de rau pentru cele intamplate.Si eu am amintiri destul de neplacute de la Spitalul Stanca.In august an trecut am ramasa insarcinata pentru prima data.Cand am primit vestea am fost foarte fericiti si eu si viitor meu sot,ne doream un copil si era timpul potrivit.Mergeam tot la 3 saptamani la ecograf,totul decurgea absolut normal pana in clipa ultimului ecograf la 11 saptamani...Cu parere de rau,fara a imi explica ceva domnul dr mi-a spus incet sa ma ridic de pe masa si sa poftesc in sala de alaturi unde ma asteptase mama mea.Atunci mi-a dat vestea cutremuratoare,sarcina mea era oprita din evolutie de aproximativ 2 saptamani(se prezenta a fi la 7 saptamani).Dar cum?Calculele facute de el nu corespundeau cu ale mele.Au vrut sa ma bage in sala de operatie dar am refuzat.Fiind vineri mi-a facut programare pe luni.Doar ca duminica dimineata m-a luat o hemoragie puternica.Am fost chinuita pur si simplu pe masa de operatii,fara anestezie.Tipam de durere si imi doream sa lesin sa nu mai simt nimic,dar degeaba.Iar doctorita tipa mai tare la mine sa tac,nu o sa ii uit niciodata vorbele ,,hai ca doar nu doare in halul asta,taci ca imi sperii pacientii".A fost groaznic,imi doream sa mor.Cand au terminat in final m-au trimis in salon,au zis sa merg pe propriile mele picioare ca nu au carucior disponibil.Se poarta fara nici o mila,nu le pasa de pacienti,am ramas dezamagita,si cu un gol imens in suflet.Eu sincer nu mai am incredere in ei,imi este frica sa ma las pe mana lor.

Unknown spunea...

Foarte trista povestea ta.Imi pare enorm de rau pentru cele intamplate.Si eu am amintiri destul de neplacute de la Spitalul Stanca.In august an trecut am ramasa insarcinata pentru prima data.Cand am primit vestea am fost foarte fericiti si eu si viitor meu sot,ne doream un copil si era timpul potrivit.Mergeam tot la 3 saptamani la ecograf,totul decurgea absolut normal pana in clipa ultimului ecograf la 11 saptamani...Cu parere de rau,fara a imi explica ceva domnul dr mi-a spus incet sa ma ridic de pe masa si sa poftesc in sala de alaturi unde ma asteptase mama mea.Atunci mi-a dat vestea cutremuratoare,sarcina mea era oprita din evolutie de aproximativ 2 saptamani(se prezenta a fi la 7 saptamani).Dar cum?Calculele facute de el nu corespundeau cu ale mele.Au vrut sa ma bage in sala de operatie dar am refuzat.Fiind vineri mi-a facut programare pe luni.Doar ca duminica dimineata m-a luat o hemoragie puternica.Am fost chinuita pur si simplu pe masa de operatii,fara anestezie.Tipam de durere si imi doream sa lesin sa nu mai simt nimic,dar degeaba.Iar doctorita tipa mai tare la mine sa tac,nu o sa ii uit niciodata vorbele ,,hai ca doar nu doare in halul asta,taci ca imi sperii pacientii".A fost groaznic,imi doream sa mor.Cand au terminat in final m-au trimis in salon,au zis sa merg pe propriile mele picioare ca nu au carucior disponibil.Se poarta fara nici o mila,nu le pasa de pacienti,am ramas dezamagita,si cu un gol imens in suflet.Eu sincer nu mai am incredere in ei,imi este frica sa ma las pe mana lor.

Unknown spunea...

Am citit cu mare regret articolul, si parca am retrait si eu pierderea baietelului meu TOT la STANCA. Am avut o preecplampsie in 2007, pe care DR. Todea Cezarin nici nu o recunostea. Aveam dureri groaznice de cap, mergeam la control din 3 in 3 saptamani, sa ajung in luna a 5-a cu o tensiune de 190/110.L-am sunat pe Dr. Todea, si ma tinea pe coridor la urgente exact 3 ore, stat in picioare !M-a internat, am primit tratament prea superficial, timp de o saptamana. Medicul meu Renumitul Cezarin Todea a plecat la congres in FRanta( dar cu plicul in buzunar), si timp de 3 zile nici macar un ecograf nu mi-a facut NIMENI. In fine, aveam durere groaznica de cap dupa o proteinurie si enzimele hepatice modificate asistentele strigau la mine ca e isteria din spital si sa dorm . Nici nu stiau ce este preeclampsia( sindromul Help chiar).
La 6 saptamani dupa externare , bebelusul in 31 sapt de sarcina, mi-au facut cezariana. Copilul avea 930 grame-in loc de 1200g !
A trait 3 zile si a facut accident cerebral si infarct miocardic.
Eu tot in scaunul de rotile lesinam tot timplul, nici macar analize de sange nu mi-au facut si tot cu scaun de roltle m-a dus sotul meu la masina, sa plecam acasa. Neonatoloaga, Dr Cristea a spus ca Dr Todea a nenorocit acest copil!
Eu am avut NOROC ca traisc acum. sa nu mia vorbim ca nu am avut fire catgut care se absorb, cum mi-a zis Todea la externare, si m-a chemat la control dupa 6 sapt. Sigur, iarasi nu era in tara si am ajuns la alt medic, care mi-a smuls forele de damill, care nu se absorb. Asta este SPITALUL STANCA !!!

Unknown spunea...

Nu te cunosc da am plâns când am auzit povestea ta am nascut in 2010cu doamna dr Oancea dar nam cunoscut nam fost niciodată La ea la control am mers cu salvarea la gine 1 si de acolo mau dus la stanca pt că la gine era in renovare si nu aveau apa si a ziz doctorita că dacă trebui cezareana acolo nu se putea ,precum asa a fost am nascut cu cezareana la stanca cu dr Oancea o operare foarte bine copilul foarte bine ,acuma suntem in2017copilul are 6an si eu patru luni de sarcină merg tot la particular la control la dr Rotaru o dr deosebita de buna nam cuvinte nu stiu unde se nasc la urma sa merg la dr Oancea nu stiu a intrat o frică In mine

Unknown spunea...

Nu te cunosc da am plâns când am auzit povestea ta am nascut in 2010cu doamna dr Oancea dar nam cunoscut nam fost niciodată La ea la control am mers cu salvarea la gine 1 si de acolo mau dus la stanca pt că la gine era in renovare si nu aveau apa si a ziz doctorita că dacă trebui cezareana acolo nu se putea ,precum asa a fost am nascut cu cezareana la stanca cu dr Oancea o operare foarte bine copilul foarte bine ,acuma suntem in2017copilul are 6an si eu patru luni de sarcină merg tot la particular la control la dr Rotaru o dr deosebita de buna nam cuvinte nu stiu unde se nasc la urma sa merg la dr Oancea nu stiu a intrat o frică In mine

Unknown spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Unknown spunea...

As ave nevoie de nr de telefon al doamnei oancea mihaela medic ginecolog daca ma puteti ajuta va rog frumos

Andrada spunea...

Din pacate nimeni nu a facut vreo schimbare , eu am nascut luna trecuta la ei si cat am stat in spital nimeni nu m a bagat in seama , fiind la primul copil nu stiam la ce sa ma astept , am avut probleme cu alaptatul pentru ca bebe nu sugea corespunzator , m am adresat doctorilor dar nimanui nu i a pasa , dupa mult chin singura timp de 2 saptamani si rani la sani bebe cel mic a reusit sa se ataseze cum trebuie