Viena -de vizitat

Viena este un oras pe care cu totii ne dorim sa-l vizita, si pe buna dreptate , deoarece este una dintre cele mai frumoase orase ale lumii , cu un standart de viata foarte ridicat si care ofera turistilor o paleta larga de atractii, pe toate gusturile. Cei interesati de arta si cultura , de istorie , de distractie sau de shoping, vor gasi in egala masura ceva de facut in acest oras minunt . In cele ce urmeaza , vom prezenta in mai multe etape , punctele fierbinti de atractie turistca a Vienei 

Palatul Schönnbrunn
sursa : www.wien.info

 
Palatul Schönbrunn - odinioară reşedinţa de vară a familiei imperiale - este unul dintre cele mai frumoase complexe arhitectonice în stil baroc din Europa. În anul 1642 soţia împăratului Ferdinand II a comandat construirea unui palat de vară şi a denumit această proprietate pentru prima dată "Schönbrunn”
In anul 1830 s-a nascut aici imparatul Franz Joseph, cel care s-a casatorit cu fermecatoarea Sisi si care a domnit in perioada 1848-1916. Monarhul si-a petrecut ultimii ani de viata numai la palat, care a trecut in administratia noii republici la doar doi ani dupa moartea sa. Astazi, palatul face parte din patrimoniul cultural UNESCO, datorita importantei sale istorice, amplasarii sale unice si splendidului sau mobilier.
Palatul are 1441 de incaperi; dintre acestea, doar 45 pot fi vizitate. Mobilierul si decoratiunile interioare in stil rococo (in special stucaturi albe cu ornamente de frunze din aur de 14 karate) sunt completate de candelabre de cristal de Boemia si de sobe de portelan.
Incaperile de locuit si cele de lucru ale imparatului Franz Joseph  sunt simple si neornamentate; cu atat mai luxoase par camerele de protocol si cele ale musafirilor.

Adresa si mijloace de transport
Schönbrunner Schlossstraße , NR.13.
Metrou U4: Schönbrunn
Tramvai 60: Hietzing
Tramvai 10, 58, autobuz 10A: Schloss Schönbrunn

Pret cu Vienna-Card
Marele Tur   - cu ghid audio: 12,20 - redus de la 13,50 Euro
                     - cu ghid: 14,20 - redus de la 15,50 Euro





Program
Aprilie - iunie, sept., oct.: zilnic 8.30 - 17
Iulie, aug.: zilnic 8.30 - 18
Noiembrie - Martie: zilnic 8.30 - 16.30
Tururi organizate pentru copii:
Sambata, duminica 14.30
Ptr. mai multe detalii vizitati site-ul  : www.schoenbrunn.at



Alte obiective din incinta Palatului :

Gloriette
sursa : www.wien.info
Splendida lucrare arhitecturala adaposteste astazi cafeneaua Gloriette. Aici puteti savura prajituri deosebit de gustoase, in timp ce va bucurati de o priveliste minunata asupra orasului. Iar duminica dimineata puteti savura brunch-ul in sunetele unei muzici live de diverse stiluri, de la clasic la jazz.

Gloriette a fost construita in 1775. Inscriptia de pe arcul din mijloc aminteste despre acest lucru: "JOSEPHO II. AUGUSTO ET MARIA THERESIA IMPERANTIB. MDCCLXXV" (ridicat sub domnia Imparatului Joseph si a imparatesei Maria Theresa. 1775). Pe vremea aceea, o priveliste frumoasa era extrem de apreciata - astfel ca s-a construit o terasa de observatie inalta de 20 m (la care se ajunge urcand o scara in spirala). Recomandarea noastra: nu uitati aparatul de fotografiat!

Grădina Zoologică Schönbrunn
sursa : www.wien.info

Grădina Zoologică Schönbrunn din Viena este cea mai veche grădină zoologică din lume şi în 2010 a fost nominalizată drept cea mai bună grădină zoologică din Europa. Ursuleţii Panda, puii de elefant, dar şi multe alte animale rare sunt puncte de atracţie anual pentru mai mult de două milioane de vizitatori.


În vara anului 1752 Împăratul Franz I. Stephan von Lothringen, soţul Mariei Theresia, şi-a condus musafirii prima oară prin menajeria nou amenajată în grădina palatului Schönbrunn. De atunci există la Viena cea mai veche grădină zoologică a lumii.
Încă din 1906 a fost consemnat un eveniment senzaţional la Schönbrunn: pentru prima dată în lume s-a născut în captivitate, la Viena, un elefant african. În 2007 a urmat a doua premieră mondială: pentru prima oară a venit pe lume, într-o grădină zoologică, un pui de Panda prin reproducere naturală; micuţul Panda din Schönbrunn se numeşte Fu Long. În august 2010 s-a născut un al doilea ursuleţ Panda.
Grădina Zoologică din Schönbrunn se numără astăzi printre cele mai moderne şi bine amenajate grădini zoologice ale lumii. Habitatele animalelor sunt amenajate deosebit de generos şi foarte apropiat de mediul natural. Aici trăiesc peste 500 de specii de animale - de la tigrul siberian şi hipopotam până la rinocer. Atracţiile principale sunt Pavilionul pădurii tropicale, parcela întinsă dedicată Americii de Sud şi pavilionul denumit ORANG.erie, noul cămin al orangutanilor din Viena. În primăvara anului 2010 a fost inaugurat traseul tematic „Aventuri în natură" (vezi Naturerlebnispfad). Grădina Zoologică se extinde în fiecare an cu clădiri noi spaţioase şi incinte pentru animale. Şarmul istoric al grădinii zoologice este menţinut în continuare.
Circuite speciale sub conducerea unui ghid, transmit cunoştinţe din domeniul zoologiei. Şi chiar lângă Grădina Zoologică se află pavilionul dedicat deşertului  unde pot fi explorate flora şi fauna celor mai aride regiuni ale lumii.
Program:
ianuarie, noiembrie, decembrie: 9-16.30
februarie: 9-17
martie, octombrie: 9-17.30
aprilie - septembrie: 9-18.30
(ultimul vizitator admis cu o jumătate de oră înainte de ora de închidere)
Pret Vienna-Card 12 euro  în loc de 14 €
Mai multe detalii : www.zoovienna.at


Viena à la carte
sursa : www.wien.info

Acest card avantajos va ofera mai mult de 210 reduceri pentru doar 18,50 Euro. Se poate obţine la hoteluri, la biroul de informaţii pentru turişti din Albertinaplatz (zilnic, între orele 9-19), la biroul de informaţii pentru turişti de la aeroport (zilnic, între orele 6-23), la punctele de vânzare, respectiv de informare ale liniilor de transport în comun din Viena (de exemplu: Stephansplatz, Karlsplatz, Westbahnhof (Gara de Vest), Landstraße/centrul Vienei)

Harta Vienei
Ce avantaje ofera :
Calatorii gratuite cu metroul, autobuzul si tramvaiul timp de 72 de ore.
Veti plati 9 in loc de 10 Euro pentru City Airport Train si 6 Euro in loc de 7 Euro pentru transportul public (Vienna Airport Lines) de la aeroport pana in centru si retur.
Aveti mai mult de 210 reduceri avantajoase la vizitarea muzeelor si obiectivelor turistice, teatrelor si concertelor, la cumparaturi, in cafenele, restaurante si in hanurile Heurigen...
Biletul de călătorie inclus pentru Liniile de Transport în Comun Vieneze este valabil 72 de ore de la compostare.
Reducerile cu cardul Wien mai pot fi revendicate şi pe durata ultimei zile de valabilitate.
Informatii de utilizare ale card-ului Wien-Karte veti gasi rasfoind brosura de 120 de pagini pe care orice cumparator al acestui card o primeste gratis.
Cardul dvs. Wien se poate comanda online de la Global Blue Austria
Atentie: Pe baza card-ului Wien-Karte, un copil in varsta de pana la 15 ani impliniti (este necesar buletinul sau un act doveditor!) poate calatori gratis, impreuna cu dumneavoastra, in metrou, tramvai sau autobuz. In muzee sau la alte obiective turistice va rugam sa va interesati de reducerile pentru copii sau de ofertele speciale pentru copii. 

Praterul vienez

sursa : www.wien.info
Pentru mulţi, loc de amuzament, pentru câţiva, tărâm al visurilor nostalgice şi pentru aproape toţi - o oază verde şi locul Roţii Uriaşe, unul dintre cele mai renumite simboluri ale Vienei. În Praterul vienez sezonul se deschide în luna martie şi se încheie în luna octombrie. Dar Roata Uriaşă cunoscută în toată lumea şi alte puncte de atracţie turistică sunt deschise tot anul.

Roata Mare & Piata Rotii Mari


Cautati un simbol al Vienei si al parcului Prater pe urmele filmului „The Third Man“ sau doriti doar sa va bucurati de o imagine panoramica a orasului de la inaltimea de 64,75 m? – Abia dupa ce ati facut un tur cu Roata Mare puteti spune ca ati vizitat cu adevarat Viena!
Roata Mare este deschisa publicului tot timpul anului si se numara printre cele mai vizitate obiective turistice ale metropolei dunarene. In 208 a fost amenajata noua "Piata a Rotii Mari". Acum, aceasta zona de intrare in parcul Prater ofera vizitatorului o imagine nostalgica, care aminteste de Prater-ul anului 1900.
In Miraculum din Piata Rotii Mari prind viata personaje de basm si de legenda. La Universitatea Magica, vizitatorii sunt fermecati cu trucuri vrajitoresti care iti taie rasuflarea. Cea mai moderna tehnologie il poate transpune pe vizitator chiar in mijlocul evenimentelor si il fac sa participe nemijlocit la magica punere in scena. Aceasta lume fermecata este completata de primul teatru de magie din Viena.
Tot in Piata Rotii Mari se afla si "Vienna Airlines" - un simulator de zbor extrem de incitant, care "se ridica de la sol" de cinci ori pe ora si ofera o imagine panoramica a Vienei, cu tot cu atractiile ei turistice.
De la Magazinul Rotii Mari va puteti achizitiona portelan sau cristal nobil vienez, miniaturi ale Rotii Mari sau articole de imbracaminte cu imprimeuri inspirate de Roata Mare. Un restaurant-cafenea este pregatit sa va satisfaca gusturile, intr-un decor agreabil, cu specialitati vieneze.
Roata Mare a fost ridicata in anii 1896/97 de catre inginerul englez Walter Basset, iar la vremea aceea nu era chiar un unicat: Basset mai construise roti asemanatoare - care aveau mare succes la public la sfarsitul secolului al 19-lea - in Chicago, Londra, Blackpool si Paris.
Pe site-ul www.viennahighlights.com puteti rezervabilete online pentru Roata Mare, pentru zborul cu Vienna Airlines, precum si pentru Miraculum sau pentru alte atractii de top ale Vienei.
                                                 
                                                                         Adresa si mijloace de transport :
 Viena, str Prater nr.2
Metrou U1, U2 , tramvai O, 5: Praterstern, S1-S3, S7, S15: 
Program :
1 ianuarie - 29 februarie: 10-19.45
1 martie - 24 aprilie: 10-21.45
25 aprilie - 30 septembrie: 9-23.45
1 octombrie - 31 octombrie: 10-21.45
1 noiembrie - 30 decembrie: 10-19.45
Exceptii:
24 decembrie: 10-15.15
                                      31 decembrie: 10-1.45
 Pret : cu Vienna-Card 7,50 - redus de la 8,50 Euro
Kombiticket cu Gradina Zoologica Schönbrunn 14,50 €
Kombiticket cu Donauturm (Turnul Dunarii) 10,50 €