Invata germana gratuit

Învață limba Germana singur, fără profesor, gratuit  
Procesul de învățare a unei limbi străine poate fi lung si anevoios, dar nu e o misiune imposibila.
Tehnicile actuale ușurează mult  procesul de memorare, datorita interactivității si modului de prezentare a lecțiilor.
Eu personal am început sa învăț limba germana in urma cu 10 luni , iar după 3 luni de învățat exclusiv de pe internet am știut sa port o conversație simpla , asta asa ca o paranteza,  sa va incurajez un pic  :-)
Intru-cât   in urma unei căutări asidue, am găsit mai multe site-uri care oferă gratuit , lecții de limba germana, m-am  hotărât sa împărtășesc aceste "descoperiri" celor care doresc ca mine sa învețe ușor, repede și plăcut limba germana, fără sa plătești nimic. 
Alăturat adreselor de site am sa fac o scurta introducere a fiecăruia , pentru a va putea folosi  la maxim de acestea.
 Am sa postez  si câteva Videoclipuri de pe You Tube , care se adresează in primul rând începătorilor. 
Parte proasta este ca,  majoritatea  acestor  site-uri au explicația in limba engleza. Asadar trebuie sa sti in prealabil limba engleza  pentru a învață pe aceasta cale.
Dupa ce ați ajuns la un anumit nivel , puteți sa va testați cunoștințele acumulate  cu teste online gratuite , am sa postez si aceste teste. Testele sunt dupa modelele celor oficiale care se dau pentru atestarea cunoștințelor de limba, pe diferite grade A1/A2 ; B1/B2
 1.  Nivelul pentru începător
Este cel mai dificil de parcurs, ai impresia ca nimic nu -ti rămâne in memorie și te apuca disperarea si deznădejdea. Ambiția si repetarea  continua sunt soluțiile pentru a trece de aceasta etapa.
Acesta oferă vocabular tematic , cu sunet si cu jocuri , care te ajuta foarte mult la întipărirea informațiilor in memorie.  Parcurgeți vocabularul, după care în partea de sus o sa vedeți 5 icoane sub care scrie :  "Selectați tipul jocului" Primul  este un slide care poade fi pus pe Auto-play, al doilea este un joc de ghicit, al treilea un joc de dactilografiere, al patrulea un joc de potrivire , iar ultimul, un joc mixt. Super tare, de mare ajutor pentru îmbogățirea vocabularului. Am observat ca, dacă învăț vocabular tematic, rețin mai multe cuvinte deodata decat daca le invat amestecate . Are si traducere in limba romana !

 •  Următorul este  site-ul meu preferat - Leicht Deutsch Lernen , în spatele căreia sta o echipa minunata din Germania. Oameni simpatici cu un simt al umorului foarte dezvoltat. Toate lecțiile sunt cu tenta umoristica. si se adresează atât începătorilor cât si celor de nivel mediu  : http://leicht-deutsch-lernen.com/  Acest site se axeaza pe învățarea vocabularului simplu, de zi cu zi .
Este un site  bazat pe metoda TPRS, o sa aflati pe parcurs ce inseamna asta. Lecțiile sunt scrise bilingv, in engleza si germana , cu parte audio , cu doua viteze de derulare. Veti primi mai multe lectii , in format mp3, care le puteti asculta oricand . Eu personal le-am descarcat in telefonul mobil si le ascult inainte de culcare sau de cate ori am timp . Simplu si eficient. 
Tot pe site o sa aveți si o colecție de cuvinte de baza, grupate câte 7  pe saptamana,  cu repetitivitate in propoziții si cu joc de întrebare răspuns  în final . 
Iti creezi un cont in 10 secunde, completezi numele , adresa de email si tara. Săptămânal vei primi câte o lecție prin email si 7 cuvinte noi . Lecțiile la început o sa ti se para dificile , dar cu cât le repeti mai mult cu atât vor fi mai ușoare.
 •  Al treilea site pe care il folosesc foarte des - About.com  este bazat mai mult pe învățarea problemelor de gramatica http://german.about.com/ , dar are si multe lectii de vocabular , cu expresii si zicători .Chiar daca gramatica limbii germane este dificila si diferita de cea a limbii romane, baza trebuie învățata, restul vine de la sine cu timpul.  Eu merg pe principiul , sa nu forțez cu gramatica, pentru ca dacă stai sa te gândești la conjugări si declinări in timpul vorbirii va ieși un dezastru sau nu vei termina fraza prea curând .
Chiar daca la început site-ul vi se va părea poate  îmbârligat , in sensul ca nu e foarte bine structurat, dupa ce va veti obisnui , veti afla raspunsul la toate problemele de gramatica a limbii germane . Este foarte cuprinzător , are si câteva exerciții la anumite lectii , numite Quiz. Daca dati in casuta  search, tema dorita , va va da automat mai multe pagini din site care trateaza tema respectiva.
 • Un alt site care m-a jutata la inceput este Livemochahttp://www.livemocha.com/. Acest site necesita înscriere, are câteva module gratuite, dar suficiente zic eu pentru a face un progres însemnat în învățarea gratuita pe care ti-ai propus-o 
Vestea buna la acest site este, ca se poate da ca traducerea sa fie in limba romana. Are si parte de audio si exerciții . Are 5 module gratuite, numai la primul modul veti avea acces la exerciții , dar si restul modulelor sunt foarte bune si utile . 
Mai mult, pe acest site, poți interacționa cu alții care învață limba sau care te ajuta in procesul de învățare. Eu personal mi-am făcut un prieten pe Livemocha , din Germania, care îmi corecta greșelile din înregistrările audio sau din exercițiile scrise si cu care si in prezent mai corespondez. Oameni de calitate sunt peste tot , doar trebuie sa ai norocul sa-i întâlnești
 • Un alt site , foarte bun si cu multe exercitii este chiar cel realizat de renumitul Trust BBC - http://www.bbc.co.uk/languages/german/ . Mie  mi-a fost de mare ajutor in primele săptămâni si sper sa va fie si voua , tuturor care va straduiti sa asimilati limba germana repede , eficient si in mod placut. 
 •  Am sa postez si câteva înregistrări video , pe care le puteți găsi si pe You Tube. Fiecare are un alt stil de prezentare, astfel ca pot fi satisfăcute toate gusturile.
     La nivelul mediu voi posta videoclipuri muzicale in limba germana cu versuri .


 Testarea pentru nivelul incepator : 


Sunt mai multe tipuri de testări. Eu vi le voi da pe toate care le știu . Personal prin exercițiu învăț cel mai eficient , cred ca acest lucru este valabil și pentru alții.
Succes la invata si in curand voi veni cu noi informatii pentru  nivelul mediu mediu de invatare a limbii germane ,  si nu uitati, trebuie  sa invatati cu placere !


 Nivelul mediu! 


Voi incepe cu un cantec  usor , pe care poate sa-l invete oricine , chiar si cei de la nivel începător. La terminarea piesei puteti deschide si alte cântece la fel de frumoase, si tot cu test. 
Parca e mai ușor sa înveți pe muzica, nu-i asa?
Memorarea pe de rost a unor texte , are rolul ei in procesul de asimilare a unei limbii. Ne ajuta sa învățam automatic structuri de vorbire, care altfel ar fi greu de digerat. Aduceți-va aminte in școală câte pasaje ne puneau sa memoram pe de rost. Toate aveau rolul lor . 
 • Un alt site care sigur o sa va ajute si care  are o parte gratuita de lectii video  este Yabla:  http://german.yabla.com/. Aici veti gasi o lectie demo, pe care recomand  sa o urmariti ca sa vedeti cum functioneaza tehnica lor , dupa care sunt  cinci video-uri gratuite cu dictionar inclus, cu diferite grade de dificultate. Partea super este ca aceste videouri gratuite periodic sunt înlocuite cu altele noi (nu foarte des cei drept), dar pana  invatati bine  vocabularul si expresiile din  cele 5 , apar altele.  
 • Un element esențial in învățarea unei limbi este sa auzi cât mai des acea limba,  vorbita de către nativi, de preferat in fiecare zi . Site-ul următor face posibil acest lucru . Creat de Institutul Goethe din München, acest site oferă un teatru radiofonic de excepție care va face deliciul ascultătorilor deja experimentați : http://www.goethe.de/lrn/prj/gad/fol/eue/deindex.htm.                                              Sunt 16/17 lecții , fiecare cu câte 4 părți distincte. Pe download o sa regăsești textul integral.  Recomand ca textul sa fie printat sau si mai bine transcris de mana , iar cuvintele noi sa fie traduse,  pentru a face mai ușoară ascultarea părții audio.   
 • Pentru cei care deja stiu destul de bine limba germana , exista un site foarte bun cu video-uri si texte pe diferite teme interesante : istorie , stiinta, cultura, muzica. Aceste texte sau video-uri trebuie înțelese, după care sunt întrebări pe marginea conținutului , prin care se verifica astfel gradul de intelegere al textului care de obicei este destul de greu. Adresa site-ului este http://www.deutschlern.net. E un site util si pentru a învăța  anumite expresi uzuale sau sinonime. Nivelul este ridicat, s-ar pute spune chia pentru avansați,  deci trebuie sa sti deja bine limba germana ca sa poti învață si aprofunda cunostintele  pe aceasta cale. Limbajul elevat din cuprinsul textelor, la inceput o sa va para greoi , pana va obișnuiți . Site-ul necesita inregistrare, rapid si usor, dupa care totul este gratuit . 
 • Un alt video , cu interviul de 20 minute a castigatoarei concursului Eurovision din 2010 , este un mod placut de a auzi o germana curata, tinereasca, presarata cu expresii uzuale. Ascultati de mai multe ori interviul la intervale diferite , sa vedeti progresele pe care le-ati facut in intelegerea unui text in limbajul uzual german 
  Revin dupa o lunga absenta  cu noi site-uri de invatare a limbii germane si noi teste de verificare a cunostiintelor !

  O sa incep mai intai cu un site care are lectii atat pentru incepatori cat si pentru avansati http://www.deutsch-lernen.com/. Aici puteti sa invatati facand exercitii  , un mod eficient de a aprofunda gramatica limbii germane .

  Un alt mod placut de a invata limba germana este urmarind un film serial realizat  de renumitul trust Deutsche Welle, special pentru cei ce invata limba germana. Serialul este foarte reusit , sigur o sa va placa , si ceea ce este minunat este ca, filmul este titrat, se poate descarca , se poate printa manuscriptul care are si glosar la sfarsit, iar cireasa de pe tort sunt exercitiile de la fiecare episod . Sincer nu cred ca este un mod mai placut de a invata o limba straina . Serialul amintit  se numeste Jojo sucht das Glück si il veti gasi deschizand urmatorul link : http://www.dw.de/deutsch-lernen/jojo-sucht-das-gl%C3%BCck-2-folge-1/s-31574.Este deja la cea de a doua serie . Prima serieil puteti viziona si pe you tube .

  Si cum am amintit va voi indica si un nou site de testare a cunostintelor - de tip DaF, http://sprachtest.cornelsen.de/einstufung/index.aspx . Nu trebuie decat sa va scrieti numele si prenumele , corect , pentru ca la sfarsitul testutlui vä va aparea un soi de certificat cu numele scris si punctajul obtinut .

  O sa mai revin si cu alte site-uri , pana una alta va doresc spor la invatat si ca sfat - sa citit cat mai mult in limba germana , sa va exersati gandirea in aceasta limba , doar asa rezultetele vor fi cele scontate .

  Daca si voi ati descoperit alte surse online de invatare a limbii germane , contribuiti la crearea acestei colectii de adrese , postand in comentarii adresa link-ului pe care il știți . Mulțumim!


  So, bis bald und Tschüss !

  12 comentarii:

  NICU spunea...

  http://www.goethe.de/lrn/prj/rod/da1/enindex.htm

  emese spunea...

  eu ma tot chinui cu Eurocorul, dar o sa ma uit si pe site-urile propuse mai sus. imi doresc f mult sa invat.

  Mihaela spunea...

  Limba germana mai poate fi invatata si pe site-ul romanesc http://germanfast.blogspot.com Succes!

  Anonim spunea...

  invata-limba-germana-gratuit.blogspot.com este un website/blog nou care m-a ajutat sa invat germana

  Anonim spunea...

  http://invata-germana-rapid.blogspot.com/ este un site foarte bun, mai ales pentru incepatori avand vocabularul impartit pe categorii. Mult succes la invatat !

  paginadeengleza spunea...

  Germana e o limba putin mai dificila, dar nu imposibila. Cu putin ajutor din partea cuiva care poate sistematiza informatia bine,care poate explica pentru orice nivel si care stie pe ce se pune accent, si ceva vointa din partea celui care invata se poate.Un exemplu www.prietenatagermana.wordpress.com

  MsTutorette spunea...

  Website-ul http://www.invatagermana.info/limba-germana-alfabetul.html

  este creat special pentru cei care doresc sa invete limba germana pentru a ajunge la nivelul A1 si / sau A2, sa vorbeasca fluent si corect pentru a cladi solide cunostinte de limba germana.

  sau

  daca doriti exercitii de vocabular in limba germana asociate cu imagini, prountie si rezolvare de exercitii vizitati cu incredere:

  http://www.grumphy.com/Test-Limba-Germana-rge1.html
  succes !

  Iasmin spunea...
  Acest comentariu a fost eliminat de autor.
  Iasmin spunea...

  Cursurile Eurocor nu ti se par mai complexe decat aceste site uri?

  muLLergEo91' spunea...

  cel mai bun site la ora actuala mi se pare Sofisticato.ro , este cel mai bun pe moment , foarte bine structurat si multe lectii

  Penpaland Team spunea...

  Vă recomandăm https://www.penpaland.com
  site-ul de schimb lingvistic bazat
  Android:http://app.appsgeyser.com/Penpaland

  Traduceri Legalizate spunea...

  Buna! Cine cauta traducatori online rapizi pot folosi serviciile oferite de http://www.biroutraduceribucuresti.ro
  Eu am fost multumita atat de calitatea traducerii, cat si de rapiditatea cu care mi-a fost trimis documentul inapoi. Multa bafta! ^^